Skip to main content

Kapható itt és néhány helyen. Lásd a rendelési oldal alján!

tapl-hatsoborito-crop2

Megrendelem

 

Ha bővebben is érdekel a tartalma, kattints IDE!

Részletek a könyvből: ITT.

 

Miért érdemes ezt a könyvet elolvasni?

Mert ilyen megvilágításban magyar nyelven még nem olvashattál a táplálkozásról, legalábbis ilyen részletesen biztos, hogy nem.

Ha belülről jövő hiányérzeted van, mert úgy érzed, hogy táplálkozásról szóló tudásodat bővíteni szeretnéd hiteles szellemi ismeretekkel is, akkor örömmel tudatom veled, hogy ez lesz az a könyv, amire vártál, ami a hiányzó láncszemeket e téren pótolni tudja. Mély összefüggések tárulnak eléd, mely során még jobban megerősödsz abban a hitedben, hogy világunkban milyen csodás rend szerint alakul minden, a táplálkozást is beleértve.

Lehet, hogy nagyon sok mindent tudsz a táplálkozásról, elolvastál számtalan könyvet. Lehet, hogy úgy gondolod, a téma szakértője vagy már. Ha így gondolod, biztos felmerül benned a kérdés, hogyan

Fog ez a könyv Nekem újat mondani? Mi újat tudhatok meg belőle?

Sorolhatnám oldalakon keresztül. Rövidre fogva azt, hogy

 • az egyes élelmiszereknek milyen hatásai vannak a tudatra;
 • a tudati hatásoknak milyen okai és összefüggései vannak;
 • az emberiség étrendje miként alakult a fejlődés során;
 • a táplálkozás miként szolgálta és szolgálja az emberi tudat fejlődését;
 • a spirituális szempontok figyelembe vételével miként tehető egészségesebbé a táplálkozás.

De vajon a fentieket ismered-e már? Ha nem, vagy csak részben, akkor sok-sok újdonsággal szolgál majd ez a könyv.

Ha nyitott vagy a szellemi ismeretekre, akár nagy „Aha” és lélekemelő élményekben részesülhetsz olvasás közben.

Például tudod-e, hogy

 • a tejnek milyen szerep jutott az emberiség fejlődésében?
 • a tejfogyasztás manapság és a jövőben milyen helyet foglal el az emberiség fejlődésében?
 • a húsfogyasztás milyen szerepet játszott és játszik az emberi tudatfejlődésben?
 • milyen szerepe van a növényi élelmiszereknek?
 • hogyan kell azt érteni, hogy „az ember egy fordított növény”?
 • a gyereknevelésre és a temperamentumokra is lehet táplálkozással hatni?
 • jelenleg milyen irányba változik az emberiség táplálkozása? Milyen lesz a jövőbeli emberiség étrendje?
 • mi az a kozmikus táplálkozás?

Itt az ideje, hogy mindezt megismerd! És még sok-sok mindent, frázisok nélkül.

Nem kérdés, hogy annak, akit a táplálkozás kérdései vagy/és a spirituális megközelítések foglalkoztatnak, vétek volna kihagynia ezt a művet.

A Táplálkozás és tudatfejlődés című könyv igencsak terjedelmes. Terjedelmét tekintve egy átlagos könyv 3-szorosa. Nem valószínű, hogy néhány este vagy egy-két hétvége elegendő az elolvasásához.

Tartalmát tekintve is alapvetően a 3-as számmal lehet jellemezni, hiszen a könyv mondanivalóját akár 3 különböző könyvben is leírhattam volna. Egy könyvben azonban a szellemi összefüggések is átláthatóbbak lettek.

Szellemi értékéhez képest a könyv ára tehát csupán jelképes.

Csak a szellemi tartalmak iránti nyitottság, valamint esetenként alapos figyelem és gondolkodás szükséges a könyv tartalmának mélyreható befogadásához és megértéséhez.

Még egy szkeptikus, materialista olvasónak is hasznos lehet, mert olyan ismeretekkel gazdagodhat általa, amelyek elgondolkodtatják, sőt akár tágíthatják és nyitottabbá tehetik gondolkodását. Aki tehát nem vagy alig nyitott spirituális irányban, az is találhat benne nem kevés olyan információt, amely materiális szinten is figyelemreméltó.

Megrendelem

 

tapl-elobor

 

Ha érdekel a könyv 6 oldalas tartalomjegyzéke, kattints IDE!

Részletek a könyvből: ITT.

A könyvbemutató:

 

 

OLVASÓI VÉLEMÉNYEK

Deres Anita:

Ezt a Könyvet nem lehet csak úgy megköszönni. Ezért inkább csak visszajelzem, hogy igen erős hatással van rám. Végre valaki elmagyarázza a lényeget ebben a témában. Régóta keresem már mindezt, talán át is kutattam, amit lehetett, de mégis helyesebb azt mondanom ahogy azt már szokás  hogy most jött el az ideje, hogy megértsem a táplálkozás lényegét, részletekben is. És nem véletlenül pont ebből a könyvből.

Köszönöm (hát mégis). A szívmelengető semlegességet szintén, amivel a témához nyúl, azt, hogy semmi mellett vagy ellen nem foglal állást. Ez, egyetlen témába való ilyen mély belemerülés esetén talán a legeslegnehezebb hangnem.

Mondanám, hogy országos csoda ez a könyv  ha nem tudnám, hogy micsoda felépített Út lehet mögötte.
Örülök, hogy Magyarországon ilyen művek születnek. Nem tudom, meddig tart még, hogy legalább elkezdje felváltani ez a szemlélet a hajmeresztő és üres közhiedelmeket a táplálkozás kapcsán (is). Mindenesetre elindult, és ez a lényeg. Megírta.

 

Gombos Ilona:

Nagyon köszönöm. 
Azóta már elolvastam a Szellemi útmutatásokat a 21. századra. A táplálkozásról szóló könyvét pedig alig tudom letenni. Csak mert írta, hogy kíváncsi az olvasók véleményére, írom, hogy nagyon komoly munkának találom mind a két könyvet. Nekem külön jól esik magyarul olvasni Antropozófiát angol szövegek után  és nem csak Rudolf Steinertől. Mind a két könyv nagy segítségére lehet a fiatalabb generációnak is  úgy gondolom.


Rákos Éva:

1. Rendkívüli mennyiségű anyag a táplálkozás és a tudatfejlődés összefüggéséről! - ez a mondat az elismerésemet fejezi ki.:-)
2. Hiányolom a megállapításainak a konkrét forrását. Bizonyos dolgoknak így nem tudok utánajárni. Nagy segítséget jelentene, ha pl. lábjegyzet hivatkozna a forrásra. A könyv végén lévő forrásjegyzék ilyenkor nem segít.
A könyvben a könyvjelző szalag remek ötlet volt!

Palicz Ildikó:

Kimagasló könyv a mai fogyasztói társadalom világában, ahol a sok egymásnak ellentmondó táplálkozási tanácsok és tilalmak hálójában eligazodni és a helyes utat megtalálni nem kis kihívás a ma emberének.  Az a  mélyebb összefüggés , mely a könyv egészén végigvonul, az egymásnak ellenmondó dolgokat letisztázza, és megértéssel ruházza fel, megnyugtató  érzést váltott ki bennem. Legyen az pl. a húsevés témája, mely nem csak önmagában kérdés, hogy egészséges-e, vagy sem, és mit okozunk velük az állatoknak, hanem hogy mi végre vált általános étkezéssé és hogyan változik szerepe az emberiség történelmében.

Vagy épp a sokfajta táplálkozási mód, melynek követői mind egészséget, vagy gyógyulást várnak annak használatától, de mi is zajlik szervezetünk rövid és hosszútávú egészségét illetően az emberiség létezésének még nagyobb áramában? Mindezekhez, csupán a mélyebb megismerés eszközét használva juttatod el az olvasót.

Rengeteg dologban lett a megértésem teljesebb a könyv által, sikerült egy még szélesebb tablón átlátnom az összefüggéseket  a táplálkozás és tudatfejlődés témájában, és amit én az antropozófiában és a könyvedben is nagyon szerettem Ferenc, hogy  ítélkezés, tiltás nélküli. Mert bármit belátásból változásra késztetni magamban, nagyobb ösztönző és megtartó erő, mint a tiltásból, és a félelemből fakadó.

Még egyszer köszönöm könyveid, mellyel nagyon sok erőt, tudást kaptam, s kapok!

 

Továbbra is várom olvasóim véleményét bármelyik könyvemről Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a Táplálkozás és tudatfejlődés című könyv facebook oldalán. (A véleményeket a fenti formában itt és a facebook oldalon is közzéteszem.)

(A weboldalon FÉNYGYÖKÉR is rendelhető.)

 A borítón látható képet Vámosi Nóra festette. Nézd meg Nóra Tündérportéka.hu oldalát, ha szeretnél szép mandalákat és kézműves ékszereket vásárolni! Minden darab egyedi készítésű!

 

 

Vissza az előző oldalra

Pin It

Hírlevél